Verkkouutiset

Pitäisikö yhden kilometrin ylinopeudesta sakottaa? – Kansalta täystyrmäys USU:n kyselyssä

Suomalaiset vastustavat kilometrin ylinopeudesta sakottamista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

89 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, ettei kilometrin ylinopeudesta tulisi vielä sakottaa. Sakottamista kannattaa vain kuusi prosenttia ja viisi prosenttia ei ota siihen kantaa.

Asia ilmenee Uutissuomalaisen Tietoykkäsellä teettämästä kyselystä. Kesäkuun lopulla tehtyyn kyselyyn vastasi tuhat yli 18-vuotiasta suomalaista. Sen virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen uskoo, että sakotusrajan laskeminen alentaisi käytännössä nopeusrajoituksia, koska varovaisimmat autoilijat laskisivat nopeutta sallittujen nopeusrajoitusten alapuolelle.

Niemisen mukaan sakotusrajan laskemisen takana voi olla ajatus rahastuksesta. Sillä voisi myös perustella liikenteen kameravalvonnan tehokkuutta.

Sakottamismahdollisuus jo yhden kilometrin ylinopeudesta sisältyy liikenne- ja viestintäministeriössä valmisteilla olevaan tieliikennelain kokonaisuudistukseen. Lakiesityksessä puhutaan liikennevirhemaksusta, jonka voisi saada alle viiden kilometrin ylinopeuksista. Alimmillaan sakko olisi 50 euroa.

Yhdenkin kilometrin ylinopeus on jo nykyisin lain mukaan rangaistava. Käytännössä poliisin sakotuskynnys on kuitenkin tätä korkeampi. Pienistä ylinopeuksista annetaan tavallisesti huomautus.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)