Verkkouutiset

USU: Työttömien lapsia ei haluttaisi kokopäivähoitoon

Suhteessa eniten kannatusta päivähoito-oikeuden rajaaminen saa RKP:n ja kristillisdemokraattien kuntavaaliehdokkailta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Uutissuomalaisen mukaan yli puolet (54 prosenttia) kuntavaaliehdokkaista antaisi työttömien ja kotona olevien vanhempien lapsille kotikunnassaan oikeuden vain osapäiväiseen hoitoon. Tulos käy ilmi mediatalo Keskisuomalaisen ja sanomalehti Karjalaisen vaalikoneista, joissa on ehdokkaita 94 kunnasta.

Päivähoito-oikeuden rajaaminen saa suhteellisesti eniten kannatusta RKP:ssä (68 prosenttia kantaa ottaneista) ja kristillisdemokraateissa (65 prosenttia).

Selkein linja aiheeseen on vihreillä: puolueen kantaa ottaneista ehdokkaista peräti 79 prosenttia vastustaa päivähoito-oikeuden rajaamista.

Kokoomuslaisista päivähoidon rajausta kannattaa 62 prosenttia kantansa kertoneista, myös Turussa ehdolla oleva puolueen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo.

Keskustan kantaa ottaneista ehdokkaista päivähoito-oikeuden rajaamista puolestaan kannattaa 64 prosenttia.

63 prosenttia perussuomalaisten kantaa ottaneista ehdokkaista kannattaa päivähoito-oikeuden rajaamista.

Puoluekentän vasemmassa laidassa päivähoito-oikeuden rajaaminen saa vähemmän kannatusta. Kantansa kertoneista rajausta vastustaa SDP:ssä 66 prosenttia ja vasemmistoliitossa 61 prosenttia.

Keskisuomalaisen ja Karjalaisen vaalikoneissa kysyttiin ehdokkaiden mielipidettä väittämään ”Kotikuntani tulee tarjota työttömien ja kotona olevien lapsille ainoastaan osapäiväistä hoitoa”. Tuloksissa otettiin huomioon vain ne ehdokkaat, jotka ilmaisivat olevansa samaa tai eri mieltä. Kantaa otti noin 23 prosenttia Suomen kuntavaaliehdokkaista.

Joukossa ei ole kuntia Pohjois-Suomesta. Mukana ei ole myöskään Helsinkiä. Se ja 15 muuta kuntaa ovat päättäneet olla rajaamatta päivähoitoa, ilmenee Kuntaliiton vuosi sitten tekemästä kyselystä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)