Verkkouutiset

USU: Alkoholilain uudistus lähiviikkoina eduskuntaan

Pitkään odotettu alkoholilain kokonaisuudistus on Uutissuomalaisen mukaan tulossa lähiviikkoina eduskuntaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallitus pohtii myös alkoholiverotuksen muuttamista.

– Tällä tietoa alkoholilain kokonaisuudistus on valtioneuvostossa syyskuun alkupuolella eli lähiviikkoina, kertoo perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) Uutissuomalaiselle.

Lakiuudistuksen sisällöstä vastaava Saarikko kytkisi uudistukseen myös veroratkaisut. Hallituspuolueiden kansanedustajat ja ryhmäjohtajat ovat väläyttäneet ratkaisua, jossa alkoholiverotusta korotettaisiin maltillisesti ja siitä saaduilla tuloilla alennettaisiin ravintolassa myytävän alkoholin arvonlisäveroa.

Saarikko suhtautuu ajatukseen avoimesti ja pitää hyvänä, että lakiuudistuksen yhteydessä keskusteltaisiin myös veroista.

Saarikon mukaan hallituksen kannattaa harkita alkoholiverotuksen nostamista, koska Virokin on nostanut sitä, ja hinnalla on vaikutusta kulutukseen. Veroratkaisut ovat kuitenkin vaikeita, jotta viinaralli ei riistäydy käsistä.

Valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) mukaan alkoholiveron nosto ja ravintolaviinan arvonlisävero ovat budjettiriihen työlistalla.

– En linjaa yksittäisiä asioita, mutta sen verran totean, että alkoholiverotus on asia, jota voidaan tarkastella tässä yhteydessä, kun selvitetään verotuksen kokonaisratkaisua ja arvioidaan alkoholilainsäädännön muutoksia. Kyllä se pöydällä on, hän sanoo Uutissuomalaiselle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)