Verkkouutiset

Suomessa tutkintonsa suorittaneiden ulkomaalaisten työnhakumahdollisuuksiin kohennusta

Valtioneuvoston torstaina eduskunnalle antaman esityksen mukaan Suomessa tutkinnon suorittaneelle kolmansien maiden kansalaisille voitaisiin myöntää työnhakua varten pidempi oleskelulupa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulkomaalaislakia koskevan muutosesityksen mukaan oleskelulupa annettaisiin nykyisen kuuden kuukauden sijasta enintään yhdeksi vuodeksi. Muutos koskisi niitä kolmansien maiden kansalaisia, jotka ovat opiskelleet ja suorittaneet tutkintonsa Suomessa.

Tarkoituksena on parantaa opiskelijoiden edellytyksiä jäädä valmistumisensa jälkeen työskentelemään Suomeen.

Samalla hallituksen esityksessä ehdotetaan ulkomaalaislain muuttamista niin sanotun työnantajasanktiodirektiivin kansallisen toimeenpanon täsmentämiseksi. Direktiivi koskee maassa laittomasti oleskelleita ja työskennelleitä kolmansien maiden kansalaisia.

Työnantajasanktiodirektiivin tavoitteena on kieltää EU:n alueella laittomasti oleskelevien henkilöiden työhönotto ja näin ehkäistä laitonta maahanmuuttoa.

Lakimuutoksella kolmannen maan kansalaisen tilapäistä oleskelulupaa voitaisiin jatkaa siihen asti, kunnes hänelle kuuluvat, perityksi saadut palkkasaatavat on maksettu. Ehdotuksessa oleskeluluvan jatko koskisi niitä kolmansien maiden kansalaisia, jotka ovat työtä tehdessään olleet alaikäisiä tai työskennelleet erityistä hyväksikäyttöä osoittavissa työoloissa.

Molempien lakimuutosten on tarkoitus tulla voimaan 1. huhtikuuta 2015.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)