Verkkouutiset

Uimarantojen veden laatu on erittäin hyvä

Yleisten uimarantojen veden laatu oli viime vuonna Suomessa erittäin hyvä, parempi kuin edellisenä vuonna, kertoo Euroopan ympäristökeskuksen vuotuinen uimavesiraportti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suurin osa Suomen luokitelluista uimavesistä, 97 prosenttia, kuului kahteen parhaimpaan laadun luokkaan eli olivat joko erinomaisia tai hyviä. Ainoastaan kahden uimarannan vesi ei täyttänyt laatuvaatimuksia.

Euroopan ympäristökeskuksen Suomen-raportissa on mukana 301 yleistä uimarantaa, joista 77 sijaitsi rannikolla ja 224 sisämaassa.

Uimavesiluokka määritetään neljän viimeisimmän uimakauden analyysitulosten perusteella. Määrittäminen edellyttää, että uimaveden laadun lisäksi myös uimaveden laadun seuranta on kunnossa koko neljän vuoden ajan, mikä tarkoittaa nyt julkistetussa raportissa uimakausia 2012−2015.

Suomessa uimarantojen veden mikrobiologista laatua seuraa kunnan terveydensuojeluviranomainen. Kesäisin otetaan vähintään neljä näytettä. Sinilevien esiintymistä seurataan aistinvaraisesti, mutta sinilevähavaintoja ei käytetä uimavesiluokan määrittämiseen.

Suomessa raportin kansallisena yhteystahona toimii Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, THL.

Yksittäisen uimarannan veden laadun Suomessa tai muussa EU-maassa voi tarkastaa Euroopan ympäristökeskuksen karttapalvelusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)