Verkkouutiset

HS: Silmien punoitus uima-altaassa ei johdu kloorista vaan virtsasta

Uima-altaissa oleva kloori ei yksin aiheuta silmien ärtymistä, vaan se tarvitsee siihen avukseen virtsaa, kirjoittaa Helsingin Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kun virtsassa oleva urea reagoi kloorin kanssa, syntyy klooriamiinia, joka ärsyttää silmiä. Myös hiki sisältää jonkin verran ureaa. Eli jos uimarit virtsaavat paljon veteen, eivätkä peseydy ennen altaaseen menoa, altaassa syntyy silmiä ärsyttäviä yhdisteitä, kertoo ylitarkastaja Jaana Kilponen Valvirasta.

– Jokainen uimari on itse vastuussa omasta hygieniastaan. Suihkussa täytyy käydä ennen altaaseen menoa, ja tarpeet tehdään vessaan, opastaa Kilponen.

Suomessa uima-altaiden vedenlaatua valvotaan tarkasti ja tilanne on parantunut menneistä vuosikymmenistä. Kilponen muistelee, kuinka ”vielä 1970-luvulla silmät tulivat uimahallissa niin punaisiksi, että varmasti kaikki tiesivät, mistä ollaan tulossa”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)