Verkkouutiset

Jussi Halla-aho IL:lle: Esitetään paljon kysymyksiä, onko mielekästä osallistua hallitusyhteistyöhön

Perussuomalaisten meppi Jussi Halla-aho ymmärtää varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkysen huolta hallitukseen osallistumisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen on vaatinut puolueen äänestävän jatkamisestaan nykyisessä hallituksessa, koska Ruotsin rajan sulkematta jättäminen turvapaikanhakijoilta romuttaa sovitun maahanmuuttopolitiikan.

Kokouksen pitämisestä on käynnistetty nimienkeräys. Maanantai-iltana Tynkkynen kertoi A-studiossa puheenjohtaja Timo Soinin valtiosihteerin kysyneen häneltä, voisiko hän harkita eroamista puolueesta.

Iltalehden haastattelema euroedustaja Jussi Halla-aho (ps.) sanoo ymmärtävänsä varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkysen kysymyksiä hallitusjatkosta.

– Kentällä esitetään paljon kysymyksiä siitä, onko mielekästä osallistua hallitusyhteistyöhön, jos sillä ei saada perussuomalaisten kannalta myönteistä vaikutusta käynnissä olevaan kriisiin, Jussi Halla-aho sanoo IL:ssa.

Halla-ahon mukaan ei taida kuitenkaan olla hänen tehtävänsä ottaa kantaa siihen, pitäisikö kokous järjestää vai ei

Hän ei osaa sanoa, olisiko tilanne vielä huonompi, jos perussuomalaiset eivät olisi hallituksessa.

– Ei ole mikään helppo kysymys, mutta varmasti kaikki odottavat nyt kuumeisesti, että hallitus toteuttaisi kiireellisiä toimenpiteitä, joilla tilanne saataisiin hallintaan, Halla-aho toteaa.

Hän huomauttaa tulijoista, että ”Suomeen tai Ruotsiin asti matkustaneilla ihmisillä olisi ollut mahdollisuus hakea turvapaikkaa jo useasta turvallisesta maasta”.

– Jokainen jäsenmaa, joka on päästänyt heidät rekisteröimättä läpi, on rikkonut EU:n lainsäädäntöä. On ihan perusteltua kysyä, onko Suomen syytä hirttäytyä kansainvälisiin sopimuksiin, jos kukaan muukaan ei niitä noudata.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)