Verkkouutiset

Ensimmäinen ensihoidon yksikkö oli Turun iskun potilaan luona 4,5 minuutissa

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri vastaa julkisuudessa esitettyihin arvioihin siitä, että ambulanssien tulo Turun terroriteon tapahtumapaikalle olisi viipynyt.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Turun yliopistollisen keskussairaalan sairaalajohtaja Petri Virolaisen mukaan ensihoito sai tehtävän Hätäkeskukselta kello 16.04 ottaen tehtävän välittömästi vastaan, ja ensimmäinen ensihoidon yksikkö oli potilaan luona 4,5 minuutissa hälytyksestä.

Viimeisen, kiireettömäksi arvioidun potilaan kuljetus sairaalaan alkoi 30 minuuttia sen jälkeen, kun hälytys oli saatu Hätäkeskukselta. Ambulansseilla kuljetettiin sairaalaan yhteensä kahdeksan potilasta.

– Sairaanhoitopiirin ensihoidon kenttäjohtajat ovat johtaneet terveydenhuollon tilannetta kentällä erittäin nopeasti ja tehokkaasti. Näkemyksemme mukaan nopea toiminta auttoi pelastamaan puukotusuhrien henkiä, Petri Virolainen toteaa.

Turun yliopistollisessa keskussairaalassa on edelleen hoidossa kolme hyökkäyksessä vammoja saanutta potilasta. TYKS:n mukaan kahdella jatkuu tehohoito kaulan alueelle kohdistuneen vamman takia, mutta heidän tilansa on vakaa.

Teosta epäilty on siirretty pois teho-osastolta toisaalle sairaalaan saamaan edelleen hoitoa reisivammansa takia. Muut tapahtumassa loukkaantuneet potilaat on jo kotiutettu sairaalasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)