Viime vuoden katsotuin tv-ohjelma oli jälleen sama

Televisiota katsottiin viime vuonna Finnpanelin TV-mittaritutkimuksen mukaan kolme tuntia vuorokaudessa. Vuoden katsotuinta ohjelmaa seurasi lähes 2,5 miljoonaa katsojaa.

  • LKS 20160121  Nainen kaukosäädin kädessään katselee televisio ohjelmaa. LEHTIKUVA Heikki Saukkomaa

    Television ääressä kului viime vuonna aikaa keskimäärin 2 h 59 min vuorokaudessa.

    ()

Television keskimääräinen viikkotavoittavuus oli 4 412 000 henkilöä. Ylen kanavat tavoittivat viikoittain 84,6 prosenttia, MTV:n kanavat 85 prosenttia ja Nelonen Median kanavat 79 prosenttia kansasta.

Viime vuoden katsotuin ohjelma oli jälleen TV1:n Itsenäisyyspäivän vastaanotto. Ohjelmaa seurasi keskimäärin 2 486 000 katsojaa. Toiseksi eniten katsottiin TV1:n itsenäisyyspäivän tv-uutisia klo 20.30.

Urheilun arvokisat keräsivät niin ikään jälleen miljoonayleisön. Kolmanneksi katsotuin ohjelma oli jääkiekon MM-kisojen puolivälieräottelu Suomi-Tshekki, jota seurasi keskimäärin yhteensä 1 725 000 suomalaista MTV3- ja MTV Sport 1 -kanavilla.

Yksittäisistä ohjelmista vuoden 2015 katsotuimmaksi netti-tv-ohjelmaksi nousi Yle Areenan lastenohjelma Ryhmä Hau, jonka katsotuimman jakson keskikatsojamäärä oli 214 000. Toiseksi katsotuin oli Ruutu-palvelun Vain Elämää -sarjan jakso Anssi Kelan päivä, jonka keskikatsojamäärä oli 184 000.

MTV:n Katsomo-palvelun katsotuin oli Possen syyskauden toinen jakso, jonka keskikatsojamäärä oli 110 000. Katselun kokonaismäärässä mitattuna Salatut elämät oli katsotuin netti-tv-ohjelma.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.