Verkkouutiset

Turvapaikanhakijoiden määrä laskussa – ennuste nyt 30 000-35 000

Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden määrä on ollut laskussa noin viikon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suunta on niin selkeästi laskeva, että sisäministeriö on päivittänyt arviotaan tänä vuonna saapuvien turvapaikanhakijoiden määrästä. Uusi arvio vuoden loppuun mennessä saapuvien turvapaikanhakijoiden määräksi on 30 000-35 000 turvapaikanhakijaa. Aiempi ennuste oli 50 000.

– Tilanne voi kuitenkin vielä muuttua, koska määrään vaikuttaa muun muassa turvapaikanhakijoiden vastaanottotilanne muualla Euroopassa, sisäministeriö huomauttaa.

Turvapaikanhakijoita on tullut viimeisen viikon aikana 1636, kun syyskuussa viikkokohtaiset määrät vaihtelivat 3000 hakijan molemmin puolin.

– Tornion järjestelykeskuksessa rekisteröidään tällä hetkellä vuorokauden sisällä kaikki sitä kautta Suomeen tulevat turvapaikanhakijat. Tieto pakollisesta rekisteröitymisestä Torniossa lienee saavuttanut myös turvapaikanhakijat hyvin, sisäministeri Petteri Orpo (kok.) toteaa.

Maahanmuuttovirasto julkistaa lähiaikoina uuden arvionsa Irakin ja Somalian turvallisuustilanteesta. Turvallisuusarvion päivittämisen ajaksi Irakista ja Somaliasta tulevien turvapaikanhakijoiden hakemusten käsittely on jäädytetty.

Suomi neuvottelee parhaillaan Irakin kanssa palauttamissopimuksesta, jonka perusteella kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat voitaisiin palauttaa Irakiin.

Yhtenä syynä turvapaikanhakijoiden määrän vähenemiseen on todennäköisesti myös Ruotsin tehostunut ulkomaalaisvalvonta. Yhä useampi Ruotsiin tulija hakee turvapaikkaa jo Ruotsissa eikä matkusta Suomeen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)