Verkkouutiset

Jussi Niinistö IS:ssa: Suomi saisi Naton apua, jos antajalle on hyötyä

Puolustusministeri muistuttaa, että turvatakuita ei ole.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Naton varapääsihteeri Alexander Vershbow sanoi Lännen Median haastattelussa, että Suomi saisi sotilasliitolta apua kriisissä. Puolustusministeri Jussi Niinistö kommentoi IS:ssa, että haastattelu oli ”kumppanimaata kohteliaasti huomioiva puheenvuoro”.

– Tässä on haluttu huomioida Suomea muutamalla kohteliaalla lausunnolla, Jussi Niinistö sanoo Ilta-Sanomille.

– Suomi saisi epäilemättä apua, jos siitä olisi hyötyä antavalle osapuolelle. Tämä on johtopäätökseni historiasta. Olimme liittoutuneita tai emme, saamme apua, jos siitä on hyötyä apua antavalle osapuolelle.

Hänen mukaansa ”tällaista tilannetta ei tule mieleen historiasta, että Nato-maat olisivat konsultoineet jonkun Natoon kuulumattoman maan avustamisesta”.

Jussi Niinistön mukaan on osattava tehdä selkeä ero Nato-jäsenyyden 5. artiklan turvatakuiden ja 4. artiklan mukaisten konsultaatioiden välille.

– Vain Naton jäsenmaat saavat Natolta turvatakuut. Olennainen osa Naton turvatakuita on Naton yhteinen puolustussuunnittelu. Siinä Suomi ei ole mukana.

– Me olemme sotilaallisesti liittoutumaton maa ja meillä on oma itsenäinen puolustus. Emme voi rakentaa kansallista puolustusta näiden konsultaatioiden varaan, puolustusministeri sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)