Turussa selvitetään väitteitä potilaiden huonosta kohtelusta vanhuspsykiatrian osastolla

Turun kaupungin hyvinvointitoimialan johto kertoi torstaina suhtautuvansa erittäin vakavasti julkisuuteen nousseisiin väärinkäytöksiin vanhuspsykiatrian suljetulla osastolla kaupunginsairaalassa.

  • LKS 20141127 - Tiistaina avattava, Aurajoen ylittävä Kirjastosilta Turussa, kuvattu sunnuntaina 1. joulukuuta 2013. Taustalla näkyy Turun tuomiokirkko. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

    Maisema Aura-joelta Turusta.

    ()

Turun kaupungin hyvinvointitoimialan johto kertoo suhtautuvansa erittäin vakavasti julkisuuteen nousseisiin väärinkäytöksiin vanhuspsykiatrian suljetulla G1-osastolla Turun kaupunginsairaalassa. Asiassa on johdon mukaan käynnistetty välittömästi toimenpiteet.

Turun Sanomat kertoi torstaina, että vanhuspsykiatrian osastolla pahoinpideltiin potilaita vuosien ajan. Osaston arkeen kuului potilaiden tiedottomaksi ylilääkitsemistä, nöyryyttämistä ja fyysisiä pahoinpitelyjä, laittomia pakkoeristyksiä ja lääkevarkauksia.

– Potilasturvallisuus on meille kaikkein tärkein asia. Olemme nyt ryhtyneet välittömästi tarvittaviin jatkotoimenpiteisiin väitteiden selvittämiseksi. Käymme asian perin pohjin läpi ja varmistamme, että toiminta psykiatrian kaikilla osastoilla on asianmukaista, Turun kaupungin hyvinvointitoimialan johtaja Riitta Liuksa kertoo tiedotteessa.

Turun kaupungin hyvinvointitoimiala on nimennyt yhteyshenkilön selvittämään Valviran kanssa vanhuspsykiatrialla tapahtuneita asioita. Myös aluehallintovirastoon on oltu yhteydessä. Liuksan mukaan Turun kaupunki on myös käynnistänyt sisäisen tarkastuksen tapauksen johdosta ja asia arvioidaan kokonaisuudessaan, mukaan lukien tehdyt ja vielä tehtävät toimenpiteet.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.