Verkkouutiset

Tuomioja Markovin Nato-varoittelusta: ”Ei minusta kaikkien perään kannata juosta”

Myöskään ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) ei panisi painoarvoa Sergei Markovin Nato-puheille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Ei minusta kaikkien perään kannata juosta. Mielipiteitä mahtuu monenlaisia eikä niissä ehkä häneltä ollut mitään uutta, ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) kommentoi asiaa Verkkouutisille Naantalin Kultarannassa.

Tuomiojan mielestä ”ei ole mitään syytä, miksi hänen puheenvuorostaan käytäisiin keskustelua”, kun Tuomioja ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov tapaavat maanantaina.

Presidentti Vladimir Putinin lähipiiriin kuuluva entinen kansanedustaja Sergei Markov katsoi Hufvudstadsbladetin haastattelussa tänään, että Suomen Nato-jäsenyys heikentäisi Euroopan turvallisuutta.

– Jos Suomi aikoo liittyä Natoon, niin teidän kannattaa ensin harkita. Haluatteko olla mukana aloittamassa kolmatta maailmansotaa?, Markov kyseli.

Markovin mukaan antisemitismi käynnisti toisen maailmansodan ja russofobia voi käynnistää kolmannen. Markovin mielestä Suomi on Euroopan russofobisimpia maita Ruotsin, Puolan ja Baltian maiden kanssa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kehotti jo aiemmin jättämään Markovin puheet omaan arvoonsa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)