Maailmalla uutisoidaan Helsingin satojen kilometrien tunneliverkosta: "Suomi varautuu Venäjän uhkaan"

Suomessa valmistaudutaan Venäjän Zapad 2017 -sotaharjoitukseen, lehdet maailmalla kertovat.

  • LKS 20091105 - Havainnekuva, josta näkyy mm. Katajanokalle suunnitteilla oleva Design-hotelli, Kauppatori ja Kaivopuisto. Kuva esittää suunnittelutilannetta maaliskuussa 2008. Copyright Arkkitehtitoimisto Ala Oy. HANDOUT LEHTIKUVA

    Helsingin alla sijaitsee tunneleita, käytäviä ja suojia käsittävä, noin 200 kilometriä pitkä verkosto.

    ()

Wall Street Journal uutisoi viime viikolla Helsingin alle rakennetusta, satojen kilometrejä pitkästä tunneliverkostosta. Lehden mukaan tunneliverkosto on osa Suomen keinovalikoimaa puolustautua Venäjän uhkaa vastaan.

Myös muut lehdet maailmalla ovat uutisoineet tunneleita, käytäviä ja suojia käsittävästä, noin 200 kilometriä pitkästä verkostosta. Asiasta tässä kertovan Daily Expressin mukaan tunneleihin mahtuisi hätätapauksessa kaikki Helsingin asukkaat.

Venäjä valmistautuu parhaillaan syksyllä pidettävään Zapad-sotaharjoitukseen. Harjoituksen odotetaan olevan valtava – suurempi kuin kertaakaan kylmän sodan jälkeen. Harjoituksen sotilaita tuodaan Daily Expressin mukaan myös lähelle Suomen rajaa. Lehti kertoo myös, että suomalaissotilaat valmistautuvat Venäjän harjoitukseen harjoittelemalla massaevakuointia.

Valko-Venäjän Strategisen ja ulkopoliittisen tutkimuksen keskuksen johtaja Arseni Sivitski arvioi Verkkouutisille, että Zapad-harjoituksen sotilaiden määrä saattaa nosta 150 tuhanteen.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.