Verkkouutiset

Ohjusten hakupäiden kauttakuljetuksen tutkinta jatkuu

Tulli jatkaa edelleen Ukrainaan matkalla olleiden ilmataisteluohjusten hakupäiden kauttakuljetuksen tutkintaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsinki-Vantaan lentokentällä pysäytettiin 24. kesäkuuta Vietnamista Hongkongin kautta saapunut lentorahtilähetys, joka oli kauttakulkulähetyksenä matkalla Ukrainaan. Lähetys sisälsi ilmataisteluohjusten hakupäitä, jotka luokitellaan puolustusmateriaaliksi.

Puolustustarvikkeiden kauttakuljetus Suomen kautta edellyttää luvan hakemista puolustusministeriöltä. Kyseisille tuotteille ei ollut haettu kauttakuljetuslupaa, ja Tulli aloitti asiassa esitutkinnan puolustustarvikkeiden maastavientirikoksena.

Lähetyksen sisältämät tavarat takavarikoitiin heinäkuussa. Esitutkinnassa on selvitetty, että kyseessä oleva lähetys liittyy Ukrainan ja Vietnamin väliseen normaaliin sotilaalliseen yhteistyöhön ja oli matkalla Ukrainaan korjausta ja huoltoa varten.

Tulli kumosi 10. syyskuuta hakupäiden takavarikon, koska esitutkinnan kannalta tavaraerän takavarikon jatkaminen ei ole välttämätöntä. Lähetys on luovutettu tavaranhaltijan edustajalle tullimuodollisuuksien hoitamista ja maasta vientiä varten. Lähetys voi jatkaa määränpäähänsä puolustusministeriön syyskuun alussa myöntämän kauttakuljetusluvalla.

Takavarikon kumoamisesta huolimatta Tulli jatkaa edelleen asian tutkintaa puolustustarvikkeiden maastavientirikoksena. Kansainvälisten rikosoikeusapupyyntöjen vuoksi tutkinnan on arvioitu kestävän vähintään puoli vuotta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)