Verkkouutiset

Kuva paljastaa, miten amfetamiinia salakuljetettiin Suomeen – pääepäilty 17-vuotias

Huumeita tilattiin ja myytiin Tor-verkon kautta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tulli takavarikoi syyskuussa 2016 Helsinki-Vantaan lentokentällä Hollannista saapuneesta pikarahtilähetyksestä 2 924 grammaa amfetamiinia. Amfetamiini oli kätketty lähetyksessä olleen lasivaasin sisään valettuun kynttilään. Tulli on julkaissut tiedotteessaan kuvia kynttilästä ja huumelastista.

Esitutkinnan perusteella kyseisen huumausainelähetyksen vastaanottaja oli pääkaupunkiseudulla asuva nuori mies. Hän oli tilannut Tor-verkon kautta Keski-Euroopasta kesän ja syksyn aikana usealla eri kerralla erilaisia huumausaineita, kuten amfetamiinia, ekstaasia, MDMA:ta sekä LSD:tä.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että kyseinen epäilty oli myynyt Tor-verkossa toimivalla Silkkitiellä noin 1 700 grammaa amfetamiinia, 290 grammaa MDMA:ta, 1 000 LSD-lappua, 500 ekstaasitablettia ja 3 500 Xanor-tablettia. Huumeet toimitettiin ostajille pääasiassa postitse sekä maastokätköissä.

Miehen epäillään saaneen huumausaineiden myynnistä rikoshyötyä yhteensä 83 000 euroa.

Epäiltyinä nuoria henkilöitä

Päätekijäksi epäiltyä, pääkaupunkiseudulla asuvaa 17-vuotiasta miestä epäillään muun muassa kuudesta törkeästä huumausainerikoksesta. Miehen epäillään toimineen huumeiden tilaajana ja levittäjänä. Mies on edelleen tutkintavankina.

Päätekijän lisäksi asiassa on kuulusteltu useita 15–20-vuotiaita nuoria epäiltyinä osallisuudesta huumausaineiden maahantuontiin. Kaikkiaan epäiltyinä on kuulusteltu seitsemää henkilöä.

Tutkinnan yhteydessä on saatu Suomessa takavarikoitua yhteensä yli kuusi kiloa amfetamiinia. Lisäksi Saksassa on takavarikoitu 350 grammaa amfetamiinia, 1 000 ekstaasitablettia ja 70 grammaa MDMA:ta. Takavarikoitujen huumausaineiden arvo katukaupassa olisi ollut noin 188 000 euroa.

Esitutkinta on päättynyt ja asia on siirtynyt syyteharkintaan Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastoon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)