Tulli varoittaa: Verkossa myydään vaarallista kosmetiikkaa, koruja ja leluja

Liian hyvä tarjous verkossa voi Tullin mukaan osoittautua tuoteväärennökseksi ja pahimmassa tapauksessa terveydelle vaaralliseksi.

  • LKS 20130717 Tullin takavarikoimia Crocs piraattisandaaleja. HANDOUT LEHTIKUVA

    Tullin takavarikoimia Crocs piraattisandaaleja.

    ()

Verkkokaupoista tilatut tuotteet eivät Tullin mukaan aina välttämättä täytä Suomen ja EU:n turvallisuusvaatimuksia.

EU:n ulkopuolelta lähetetty värikäs huivi saattaa olla värjätty kielletyillä atsoväreillä. Edullinen merkkilaukku Kiinasta puolestaan on Tullin mukaan todennäköisesti tuoteväärennös.

Tilattu kosmetiikka saattaa sisältää vaarallisia ainesosia. Korut voivat sisältää myrkyllisiä raskasmetalleja, kuten lyijyä ja kadmiumia, jotka kertyvät elimistöön. Niissä voi olla myös allergisoivaa nikkeliä.

Leluissa puolestaan voi Tullin mukaan olla muun muassa pieniä irtoavia osia. Niistä saattaa puuttua myös pakolliset varoitus- ja CE-merkinnät.

Lisäksi tilatuista tavaroista voi joutua maksamaan maahantuontiverot tulliselvityksen perusteella, jos tilauksen lähetysmaa on EU:n tai EU:n veroalueen ulkopuolella.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.