Tullin pääjohtajan virantoimituksesta pidättämiseen ei perusteita

Tullin pääjohtaja Antti Hartikaisen virantoimituksesta pidättämiseen ei ole perusteita, kerrotaan valtiovarainministeriöstä.

  • LKS 20160206 LKS 20150426  LKS 20150210 - LKS 20150119  LKS 20141031 Tullin pääjohtaja Antti Hartikainen tuoteväärennöksiin liittyvän tapahtuman tiedotustilaisuudessa, 6. syyskuuta 2012. 

 LEHTIKUVA Sari Gustafsson

    Antti Hartikainen

    ()

Tullin pääjohtaja Antti Hartikaisen virantoimituksesta pidättämiseen ei ole perusteita, ja valtiovarainministeriön 29. tammikuuta käynnistämä kuulemismenettely on päättynyt.

Ministeriön mukaan päätöksessä huomioitiin tieto rikosepäilystä, poliisin kanssa käydyt tarkentavat keskustelut sekä pääjohtajan kuulemisissa esiin tuomat asiat.

Valtion virkamieslain mukainen menettely käynnistettiin, koska ministeriö oli saanut poliisilta tiedon viestintäsalaisuuden loukkaamiseen ja virkavelvollisuuden rikkomiseen liittyvästä rikosepäilystä Tullissa.

Tapauksen poliisitutkinta jatkuu Helsingin poliisilaitoksessa tutkinnanjohtaja Jukkapekka Risun johdolla.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.