Verkkouutiset

Palopäällystöliiton mukaan nopea sammutus rajaa tulipalon parhaiten

Suomen Palopäällystöliiton mukaan automaattiset sammutuslaitteistot ja muu turvallisuustekniikka vähentävät ratkaisevasti palovahinkoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Vantaan Tammistossa syttyi raju tulipalo Lassila & Tikanojan siirtokuormausasemalla. Palossa tuhoutui huomattavia osia asemasta, mutta palomiehet saivat suojattua pihalla säilytetyt ajoneuvot.

– Valvomattomissa olosuhteissa palo pääsee helposti kehittymään täyden palamisen vaiheeseen, Suomen Palopäällystöliiton Riskienhallinta-jaoston varapuheenjohtaja Paavo Tiitta toteaa tiedotteessaan.

Hän muistuttaa, että valvomattomat kiinteistöt ovat tahallisten tulipalojen kannalta houkuttelevia riskikohteita. Riskiä voi kuitenkin vähentää esimerkiksi valaistuksella.

Palon sattuessa mahdollisimman nopea sammutus rajaa palon kaikkein parhaiten.

– Automaattiset sammutuslaitteistot ja muu aktiivinen turvallisuustekniikka auttavatkin aivan ratkaisevalla tavalla vahinkojen vähentämisessä, Tiitta sanoo.

Palopäällystöliiton Yritysturvallisuus-jaoston puheenjohtaja Mikko Parikka puolestaan muistuttaa, että tulipaloihin varautuminen on tärkeä osa yrityksen jatkuvuuden hallintaa.

– Myös varastoja kannattaa osastoida, koska sillä rajataan palon vaikutuksia, hän huomauttaa.

Mikäli kiinteistössä ei oleskele ketään yön aikana, kameroihin ja sensoreihin perustuva älykäs talotekniikka on Parikan mukaan edullista ja helppoa riskienhallintaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)