Verkkouutiset

AL: Jos tukka nousee pystyyn voi olla jo liian myöhäistä – näin suojaudut ukkoselta

Sisätiloihin kannattaa poistua heti, kun ukkosen jyrinää alkaa kuulua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Ukonilmalla koti ja auto ovat turvallisia paikkoja”, Ilmatieteen laitoksen tutkimusharjoittelija Peter Ukkonen ohjeistaa Aamulehdessä.

Hänen mukaansa ukkospilvien ja niiden etäisyyksien vähätteleminen ovat kohtalokkaimpia virheitä, joita ukkosen kohtaava ulkona liikkuva ihminen voi tehdä.

Ukkonen muistuttaa, että salama voi iskeä kilometrienkin päässä olevan pilven reunalta.

”Iskun todennäköisyys on erittäin suuri, jos ulkona liikkuvan ihmisen tukka alkaa nousta pystyyn tai edes tuntuu siltä.”

Ukonilmalla koti ja auto ovat kaikkein parhaita turvapaikkoja. Mikäli sisään siirtyminen on mahdotonta, on ulkona liikkuvan viisainta siirtyä pikaisesti pois avoimilta paikoilta. Sateenvarjoa ei myöskään tule käyttää missään nimessä.

Ukkonen suosittelee etsimään suojaa harvasta metsästä tai yksittäisen puun alta. Aivan juureen ei kuitenkaan kannata kyykistyä. Parasta on jäädä noin puun korkeuden mittaisen etäisyyden päähän puusta. Silloin siihen iskeytyvä salama ei pääse hyppäämään ihmiseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)