Verkkouutiset

IS: Näistä syistä työttömyystuet evätään – 100 000 tapausta vuodessa

Työsuhteen päättäminen "ilman pätevää syytä" on selvästi yleisin syy viedä tuet.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Työ- ja elinkeinotoimistot ovat Ilta-Sanomien mukaan 2015 ja 2016 kumpanakin vuonna evänneet työttömyysetuudet noin 100 000 kertaa työttömiltä. Vuonna 2014 vastaava luku oli 77 000.

Estävän lausunnon saanut työtön ei voi saada työmarkkinatukea tai työttömyyspäivärahaa. Hänen katsotaan aiheuttaneen työttömyytensä itse. Yleensä seuraa 30-90 vuorokauden karenssi.

Työttömien määrän kasvun lisäksi estävien lausuntojen määrään vaikuttaa työ- ja elinkeinoministeriön mukaan se, että työttömien tekemisistä ollaan aiempaa paremmin perillä. Viime vuonna käyttöön otettu nettipalvelu on tehostanut seurantaa.

Ilta-Sanomat on listannut kymmenen yleisintä syytä työttömyysturvan 2015 estäneille lausunnoille. Kärjessä olivat seuraavat: Eroaminen työstä ilman pätevää syytä (29 prosenttia), kieltäytyminen yli kahden viikon työstä (17 prosenttia), koulutuspaikan hakematta jättäminen (13 prosenttia) ja toistuva moitittava menettely (11 prosenttia).

Työttömyysetuuden eväämisen jälkeen työttömällä on yhä oikeus saada toimeentulotukea.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)