Verkkouutiset

Asiantuntija Iltalehdelle Tukholman-lähetystön veronkierrosta: ”Korruptiivisia piirteitä”

Raskaan luokan korruptiosta ei kuitenkaan voida asiaan perehtyneen professorin mukaan puhua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomessa uutisoitiin loppuviikosta Suomen Tukholman-suurlähetystössä paljastuneesta verovapaan alkoholin välittämisestä. Virkamiesten kerrotaan välittäneen tilaamiaan alkoholi- ja tupakkatuotteita työntekijöille, joilla ei ollut vastaavaa oikeutta verovapaisiin ostoihin. Uutisten mukaan suurlähettiläs Jarmo Viinanen lopetti toiminnan vuosien 2014–2015 taitteessa.

Iltalehti kertoo, että Vaasan yliopiston professori Ari Salmisen mukaan tapauksessa on korruptiivisia piirteitä, vaikkei raskaan luokan korruptiosta voidakaan puhua. Salminen on tutkinut etiikkaa ja korruptiota.

Salmisen mukaan kyseessä on ”epäeettinen toimintatapa, joka on päässyt käytännöksi lähetystössä.” Hänen mukaansa Suomea edustaneilta virkamiehiltä tulisi edellyttää nuhteettomuutta.

Pelkkä toiminnan lopettaminen ei professorin mukaan riitä, vaan hänen mukaansa tapausta pitäisi tutkia syvemmin. Käytäntöjen uudelleen syntyminen voitaisiin tällä tavalla ehkäistä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)