Verkkouutiset

Turvatestin karu tulos: Viidet lastenvaunut vedettiin pois markkinoilta

Lastenvaunujen turvallisuutta on testattu eurooppalaisessa yhteisprojektissa, jonka seurauksena viisi tuotetta on vedetty markkinoilta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eurooppalaisen tuoteturvallisuusviranomaisten verkoston Prosafen johtamaan lastenvaunuprojektiin osallistui 13 EU-maata. Suomesta mukana oli Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes.

Projektissa testautettiin 51 lastenvaunua ja -ratasta sekä yhdistelmävaunua. Testissä löytyi vakavia puutteita kahdeksasta tuotteesta, joista viisi määrättiin vedettäväksi markkinoilta.

Suomesta testeihin valituista neljästä tuotteesta kaksi osoittautui niin vakavasti puutteelliseksi, että Tukes edellytti vaunujen poistamista markkinoilta.

– Vaikka tuotteista löytyikin paljon puutteita, projektin tulokset eivät edusta markkinoiden yleistä tilannetta. Testeihin valittiin tuotteita riskiperusteisesti eli tutkimalla silmämääräisesti helposti havaittavia mahdollisia puutteita, tuoteturvallisuusinsinööri Asta Koivisto kertoo Tukesin tiedotteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)