Verkkouutiset

Työttömät eivät tulleet kurssille – varmoja työpaikkoja oli tarjolla

Leipomon toimitusjohtaja ihmettelee vähäistä kiinnostusta heidän yrityksensä työpaikkoja kohtaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lieksan Lehden kertomassa tapauksessa Porokylän Leipomolla oli vaikeuksia saada kurssilleen opiskelijoita. Asiasta uutisoi myös Yle Pohjois-Karjala.

Lieksan työttömyysaste on yli 20 prosenttia.

Lieksalaisen Porokylän Leipomon toimitusjohtaja Timo Väänäsen mukaan heidän yhdeksän kuukautta kestävä koulutuksensa tarjoaa kaikille koulutuksen käyneille töitä. Osalle on tarjolla vakituinen työpaikka ja osalle esimerkiksi kesätöitä.

Väänäsen mukaan yrityksen viitisen vuotta sitten järjestämään vastaavaan koulutukseen haki yli 40, mutta nyt vain 20 ihmistä.

Kolme perui haastattelun, kolme ei ilmestynyt paikalle ja kaksi ilmoitti, ettei työ kiinnosta.

”En keksi muuta syytä kuin se, että saako tukia liian helposti”, toimitusjohtaja Väänänen toteaa.

Työllisyyden kuntakokeilun Lieksa-hankkeen projektipäällikkö Marja Vallius-Hyttinen sanoo, että taustalla on myös pitkäaikaistyöttömien ikä ja koulutuksen puute.

”Ymmärrän kyllä yrittäjän näkökulman erittäin hyvin, mutta pitkäaikaistyöttömillä on monenlaisia asioita, joita meidän pitää selvitellä. Monella on halua tehdä töitä, mutta itsetunto esimerkiksi voi olla niin huono. Jos on ollut kymmenen vuotta poissa työmarkkinoilta, niin on iso askel mennä rekryyn ja sieltä lähteä hakemaan töitä. He tarvitsevat siihen apua”, Vallius-Hyttinen toteaa.

Porokylän Leipomon Timo Väänäsen mielestä kynnystä ei saisi antaa tulla. ”Tukia ei pitäisi antaa vastikkeettomasti. Ihmisten pitäisi lähteä aamulla jonnekin, esimerkiksi koulutukseen tai yhdistyksiin”, hän toteaa.

Väänäsen mukaan koulutukseen on tultu myös pystymetsästä. Yksi valittu on 57-vuotias ja mukana on kaksi thaimaalaista.

”Meillä on kaksi kriteeriä: halu oppia ja tehdä töitä”, toimitusjohtaja sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)