Verkkouutiset

Sdp:n meppi: Luotan oikeastaan vain yhteen keskustalaiseen

"Luotan oikeastaan vain Olli Rehniin siitä joukosta", sanoo Liisa Jaakonsaari.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU-parlamentaarikko Liisa Jaakonsaari (sd.) sanoo olevansa huolissaan Suomen tulevasta EU-politiikasta. Syynä on se, että keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän EU-linjasta ei ole vielä juuri mitään tietoa. Jaakonsaari sanoo, että yksi keskustalainen täyttää hänen silmissään eurooppalaisen poliitikon vaatimukset.

– Luotan oikeastaan vain Olli Rehniin siitä joukosta.

Rehn on tällä hetkellä EU-parlamentin varapuheenjohtaja, ja hänet valittiin eduskuntaan sunnuntain vaaleissa.

Samoilla linjoilla on RKP-meppi Nils Torvalds.

– Kyllä tietoa ja taitoa on olemassa, hän sanoo viitaten Rehniin.

Torvaldsin mielestä tulevan hallituksen mahdollinen ongelma on, että se rakentuu kahden oppositiopuolueen varaan. Ne ovat antaneet lupauksia, joita ne eivät ehkä pysty pitämään.

– Purjeita pitää varmaan reivata.

Torvalds uskoo, että keskusta selviää hallitusohjelman valmistelusta, onhan se istunut aiempina vuosina pitkään hallituksessa. Perussuomalaiset joutuu tekemään enemmän töitä.

– Toivotan heidät tervetulleiksi sivistyneiden puolueiden pariin, Torvalds sanoo.

Jaakonsaari ihmettelee, miksi vaalikampanjan aikana EU-linjasta ei keskusteltu juuri lainkaan. Myöskään hallitustunnustelija Sipilä ei ole esittänyt vielä yhtään EU-aiheista kysymystä etujärjestöille tai mahdollisille hallituskumppaneille.

– Suomessa ajatellaan edelleen, että on sisäpolitiikka ja on ulkopolitiikka, johon kuuluu EU. Sehän ei ollenkaan pidä paikkaansa, Eurooppa-politiikkaa on sisäpolitiikkaa.

Jaakonsaari pelkää, että Suomen ”sisäänlämpiävä perusasenne” haittaa EU-politiikan hoitamista.

– Investointirahaston hankkeet pitää perustella eurooppalaisesta näkökulmasta. Ei riitä sanoa, että tämä on Suomen tai Pohjois-Karjalan tai Lapin etu, vaan mitä merkitystä sillä on Euroopalle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)