Verkkouutiset

T&T: Monia pääkaupunkiseudun toimistotaloja uhkaa purkaminen

Monia toimistotaloja uhkaa purkaminen, sillä uudistaminen käy purkamista ja uuden rakentamista kalliimmaksi, kertoo Tekniikka&Talous-lehti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääkaupunkiseudulla ja jopa Helsingin keskustassa on melko uusiakin toimistotaloja, jotka ovat käytännössä arvottomia. Uusimmat näistä taloista ovat 1980- ja 1990-luvuilta.

Ne eivät kelpaa enää toimistoiksi, eikä niitä pystytä järkevään hintaan muuttamaan muuhun käyttöön. Rakennuksen arvo ei välttämättä ole edes tontin rakennusoikeuden suuruinen, ja tyhjän talon ylläpito on kallista.

Vanhoihin toimistoihin yritetään sovitella ainakin asuntoja ja hotelleja. Helsingissä muutama vanha toimisto on muuntunut hotelliksi, mutta kauempana keskustasta tätä mahdollisuutta ei ole.

Toimiston muuttamista asunnoiksi haittaa toimistorakennusten liian iso runkosyvyys.

Myytävät neliöt ratkaisevat, millaisiin taloihin kannattaa rakentaa asuntoja. Vanhoihin toimistoihin voisi tehdä 150 neliön kaksioita, mutta kenelläkään ei ole varaa ostaa sellaisia. Suomessa asuntojen hinnoittelu perustuu neliöihin, kun muualla maailmassa asuntoja myydään enemmän huoneluvun perusteella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)