Verkkouutiset

Timo Soini esittää: Itämeren alueesta tehtävä hybridiriskiarvio

Ulkoministeri Timo Soinin (st.) mukaan hybridiuhkien torjunnassa on tärkeää analysoida uhkia ja riskejä sekä arvioida yhteiskuntien haavoittuvuuksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Timo Soini kutsui Hybridiosaamiskeskuksen edistämään EU:n ja Naton yhteistyötä hybridiuhkiin liittyvien uhkien ja riskien arvioimiseksi Itämeren alueella. Aloite on yhteinen Ruotsin ulkoministeri Margot Wallströmin kanssa.

Soinin mukaan arviointityö voitaisiin toteuttaa EU:n ja Naton yhteistyönä.

– Tämä aloite – mikäli hybridikeskus tällaiseen ryhtyisi – voisi toimia mallina kehittää arviointia myös muilla alueilla, kuten Välimeren alueella tai Mustanmeren alueella, ministeri arvioi.

Soini korosti hybridiuhkien torjunnassa myös kokonaisturvallisuusajattelua, kybertoimintaympäristön haavoittuvuuksia sekä skenaariopohjaisia päätöksentekoharjoituksia.

– EU-puheenjohtajamaa Viron järjestämä CYBRID-harjoitus EU:n huomiseen puolustusministerikokoukseen on hyvin ajankohtainen ja ansaitsee onnittelumme. Tätä esimerkkiä tulisi seurata, Timo Soini totesi eurooppalaisen hybridiosaamiskeskuksen toiminnan käynnistymisseminaarissa keskiviikkona Helsingissä.

Soinin mukaan osallistujamaiden sekä EU:n ja Naton sitoutuminen hybridiosaamiskeskuksen toimintaan antaa luottamusta alan yhteistyön tulevaisuudesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)