Verkkouutiset

Terroriteon todistaja TS:lle: Tekijä huusi Allahu akbar, ambulanssien tulo kesti liian kauan

Turun terroriteon todistaja ja uhrien auttaja kritisoi Turun Sanomissa hidasta ambulanssin tuloa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Turkulaisen Waheedullah Hussainin mukaan Maariankadulla ja Brahenkadulla loukkaantuneet uhrit joutuivat odottamaan liian pitkään.

– Ambulanssin tulo kesti 25 minuuttia. Tiedän sen tarkasti. Ja tunnen nämä kadut. Tiedän, että pääpaloasemalta ehtisi paikalle paljon nopeammin. Eikä Tyksiinkään ole kuin 1,6 tai 1,7 kilometriä, Hussaini kritisoi pelastustoimia Turun Sanomissa.

Hän näki läheltä koko terrori-iskun. Hän kertoo tulleensa juuri ulos ravintolasta torin vierellä, kun hyökkääjä iski ensimmäisen uhrin kimppuun lähellä Hansan kauppakeskuksen edustalla sijaitsevaa raitiovaunukioskia.

– Luulin ensin, että mies yritti varastaa naisen kaulakorun. Mutta sitten näin veitsen ja kuulin hänen huutavan Allahu akbar. Tajusin, että on kyse terrori-iskusta, Hussaini kertoo.

Hänen mukaansa hyökkääjällä oli kaksi veistä käsissään. Hän löi niillä molemmilla naista, joka tuli torille lastenrattaiden kanssa. Hussaini auttoi naista hetken ja seurasi sitten puukkomiestä, kun tämä juoksi torilta pois.

Brahenkadulla poliisi ampui hyökkääjää. Sitä ennen tämä oli ehtinyt juuri puukottaa keski-ikäistä naista kaulaan. Hussaini piteli naista ambulanssin tuloon saakka.

– Hän menetti paljon verta, koska jouduimme odottamaan ambulanssia niin kauan, hän kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)