Verkkouutiset

TS: Rikollisjengit hakeneet ja saaneet julkisia avustuksia

Poliisihallitus tahtoo poliisille laajemmat oikeudet luovuttaa tietoa eri toimijoiden rikollistaustoista, kertoo Turun Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nykyisin poliisi saa luovuttaa tiedustelu- ja henkilötietoa vain erittäin rajatusti, vaikka tiedonvaihto voisi estää rikoksen.

Keskusrikospoliisin (Krp) mukaan avoimempi tiedonvaihto voisi estää järjestäytyneiltä rikollisryhmiltä esimerkiksi kerhotilojen hankkimisen ja taloudellisen toiminnan, kuten julkisten avustusten saamisen. Avustusten hakeminen on rikollisten moottoripyöräkerhojen yksi toimintatapa.

– Ne hakevat ja myös saavat avustuksia julkisista varoista. Tyypillisesti hakijana on rekisteröity bulvaaniyhdistys. Tämä on ongelma. Ei ole tietenkään päätä eikä häntää, että järjestäytyneen rikollisuuden toimintaa tuetaan julkisin varoin, sanoo ylikomisario Rabbe von Hertzen Krp:stä Turun Sanomille.

Tiedonvaihtoa koskeva lainsäädäntö toimii kuitenkin rikollisten hyväksi.

– Käytännössä siis avustusrahoja jakavalla tai esimerkiksi tilojaan vuokraava taholla ei ole todellisia mahdollisuuksia selvittää ennakkoon, onko hän tekemisissä järjestäytyneen rikollisuuden kanssa.

Sisäministeriössä on parhaillaan tekeillä muutoksia poliisin henkilötietojen käsittelyä koskevaan lakiin. Sen on tarkoitus valmistua ensi vuoden lopussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)