Verkkouutiset

Donald Trump valitsi 49-vuotiaan konservatiivin tuomariksi korkeimpaan oikeuteen

Republikaanien ylistämä tuomari Neil Gorsuch tarvitsee käärmeissään olevien demokraattien tukea tullakseen valituksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on nimittänyt tuomari Neil Gorsuchin Coloradosta ehdokkaakseen korkeimman oikeuden tuomariksi.

Trump kertoi valinnastaan televisiopuheessaan Valkoisesta talosta. Trump lupasi presidentinvaalikampanjassaan löytää korkeimpaan oikeuteen ”parhaan mahdollisen tuomarin Amerikassa”.

Gorsuch on 49-vuotias. Hän kannattaa perustuslain ”alkuperäistä” tulkintaa, mikä tarkoittaa sitä, että perustuslakia pitäisi tulkita kirjaimellisesti, kertoo The Washington Post -lehti. Gorsuchia pidetään konservatiivina.

Sekä republikaanit että konservatiivit ylistivät Gorsuchin valintaa.

Tullakseen valituksi Gorsuch tarvitsee kuitenkin tuekseen myös demokraattisenaattoreita. Demokraatit ja liberaalit ovat yhä raivoissaan siitä, että republikaanit viivyttivät korkeimman oikeuden tuomarin valintaa, jotta entisen presidentin Barack Obaman ehdokas tuomari Merrick Garland ei tullut valituksi.

Korkeimman oikeuden tuomarin paikka vapautui jo lähes vuosi sitten, kun tuomari Antonin Scalia kuoli helmikuussa. Korkeimman oikeuden tuomarit valitaan eliniäksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)