Suomen lentoasemien valmiutta nostettu

Suomen lentoasemien valmiutta on nostettu Brysselin terroristi-iskujen vuoksi.

  • LKS 20160219 Finavia Helsinki Airport -kyltti Helsinki-Vantaan lentokentällä lauantai-iltapäivällä 14. marraskuuta 2015. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

    Lentoliikenne Suomen lentoasemilla jatkuu normaaliin tapaan.

    ()

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin mukaan muun muassa Pariisin terroristi-iskujen jälkeen kehitetyt toimintamallit on otettu käyttöön sovittujen periaatteiden mukaisesti.

– Tässä vaiheessa ei ole tarvetta nostaa valmiutta enempää, mutta viranomaisyhteistyö jatkuu tiiviinä ja tilannetta arvioidaan tarvittaessa nopeasti uudelleen, Trafi toteaa tiedotteessaan.

Lentoliikenne Suomen lentoasemilla jatkuu muutoin normaaliin tapaan.

Trafi seuraa tilannetta yhteistyössä poliisin, Suojelupoliisin, Rajavartiolaitoksen, Tullin, liikenne- ja viestintäministeriön sekä Finavian ja lentoyhtiöiden kanssa.

– Mitään päätöksiä esimerkiksi turvatarkastusten laajentamisesta terminaalien ulkopuolelle ei ole tehty eikä niitä voi tässä vaiheessa ennakoida, Trafi sanoo.

Virasto kertoo myös seuraavansa metro- ja muun raideliikenteen turvallisuutta.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.