Verkkouutiset

Alkuvuoden luvut: turvapaikanhakijoita rekisteröity lähes parituhatta

Turvapaikkaa on vuoden alusta hakenut Maahanmuuttoviraston mukaan yli tuhat henkilöä. Rajavartiolaitos voi tarvittaessa säännöstellä rajanylityspaikkojen liikennettä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maahanmuuttovirasto on tiedottanut päivittäin aktiivisesti turvapaikanhakijatilanteesta Suomessa. Viimeisimpien tietojen mukaan esimerkiksi tällä viikolla lauantaina rekisteröitiin 28 turvapaikanhakijaa, perjantaina 21 ja torstaina 33. Viikon alussa maanantaina rekisteröityjä henkilöitä oli 28, tiistaina 31 ja keskiviikkona 55.

Rajavartiolaitos on puolestaan laskenut rajan ylittäneiden henkilöiden lukumääriä siinä missä Maahanmuuttoviraston luvut ovat rekisteröityjä turvapaikanhakijoita. Rajavartiolaitoksen viimeisimmät luvut päättyvät keskiviikkoon 17. helmikuuta, jolloin Sallan rajanylityspaikalla turvapaikkaa haki 21 henkilöä ja Raja-Joosepin rajanylityspaikalla 7 henkilöä. Maanantain ja keskiviikon välillä turvapaikkaa näiltä rajanylityspaikoilta oli hakenut yhteensä 86 henkilöä. Viikolla 6 hakijoita oli yhteensä 154 ja viikkoa aiemmin 130.

Vuoden alusta lukien Suomesta on hakenut turvapaikkaa nyt yhteensä 1631 henkilöä. Tieto on Maahanmuuttoviraston, eli kyseessä on turvapaikanhakijoiksi rekisteröityjen henkilöiden lukumäärä.

Rajavartiolaitoksen mukaan viikolla 6 Lapin rajavartiostossa aloitettiin 14 esitutkintaa koskien epäiltyä laittoman maahantulon järjestämistä. Tällä viikolla on avattu puolestaan 11 esitutkintaa.

Rajavartiolaitos on tiedottanut, että Sallan ja Raja-Joosepin rajanylityspaikkojen liikennettä säännöstellään silloin, kun Venäjältä saapuu Suomeen suuria määriä turvapaikanhakijoita. Käytännössä liikenne keskeytetään tällöin tilapäisesti ja avataan uudelleen sitten, kun lakisääteiset tehtävät rajanylityspaikalla on suoritettu.

Rajavartiolaitoksen tilaston mukaan turvapaikanhakijoiden joukossa on 30 eri kansalaisuutta. Pääasiassa turvapaikanhakijoita on nyt tullut Afganistanista, Intiasta, Bangladeshista ja Syyriasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)