Verkkouutiset

Isot lohet vaelsivat Tornion- ja Simojokeen sankoin joukoin alkukesästä

Lohia on vaeltanut kudulle Tornion- ja Simojokeen paljon jo kesän alussa, kerrotaan Luonnonvarakeskuksesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vaellus oli Luonnonvarakeskuksen mukaan ennätyksellisen runsasta kesäkuun alkupuolella, mutta kuun lopulla päivittäiset kalamäärät ovat olleet selvästi pienempiä kuin viime vuonna.

Kokonaisuutena lohia on noussut toistaiseksi vähemmän kuin edellisvuonna vastaavaan ajankohtaan mennessä.

Keskuksen mukaan runsasta varhainen kutuvaellus johtuu siitä, että tänä vuonna kutuvaelluksella on paljon vanhoja, suureksi kasvaneita lohia.

– Vanhat, isot lohet vaeltavat kutujokiin kesällä aiemmin kuin pienemmät ja nuoremmat lohet. Nyt nousseet lohet kuuluvat samoihin runsaisiin vuosiluokkiin, joista nousi nuorempia lohia kudulle kolmena edellisvuonna, kertoo tutkija Atso Romakkaniemi Luonnonvarakeskuksesta.

Viime viikonvaihteeseen mennessä Tornionjoella on havaittu 28 209 ja Simojoella 1 530 nousulohta. Loppukesän aikana jokeen nousevien lohien kokonaismäärää ei pystytä ennustamaan tarkasti.

Viime vuonna nousulohia havaittiin ennätysmäärä molemmilla joilla. Tornionjoella oli noin 101 000 nousulohta ja Simojoella noin 3 800.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)