Verkkouutiset

Toisella kansanedustajalla nolla, toisella 123 poissaoloa – ”työt pitää hoitaa ensin”

Kolme kansanedustajaa ei ole Hymy-lehden mukaan tällä vaalikaudella ollut poissa yhdestäkään täysistunnosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hymy-lehti löysi selvityksessään yhdeksän kansanedustajaa, joilla on nolla poissaoloa eduskunnan täysistunnoista tällä vaalikaudella eli 2011-2015. Kuusi heistä on kuitenkin tullut eduskuntaan varasijalta kesken kauden ja ollut eduskunnassa hyvinkin vähän aikaa.

Listatut poissaolot ovat niin sanottuja muita poissaoloja, jotka eivät johdu sairaudesta, eduskuntatyöstä tai perhevapaista.

Kolme koko vaalikauden jokaisessa täysistunnossa ollutta edustajaa ovat Timo Heinonen (kok.), Markus Mustajärvi (vr.) ja Vesa-Matti Saarakkala (ps.).

– Työt pitää hoitaa ensin. Olen itse laittanut eduskuntatyön kaiken edelle ja eihän muualtakaan töistä saa olla ilman syytä pois, Timo Heinonen sanoo Verkkouutisille.

(Kuusi muuta aina paikalla ollutta ovat Katja Hänninen (vas.), Elina Lepomäki (kok.), Terhi Peltokorpi (kesk.), Mika Raatikainen (ps.), Johanna Sumuvuori (vihr.) ja Harry Wallin (sd.), mutta he ovat siis olleet eduskunnassa vain jonkin aikaa. Esimerkiksi Peltokorpi tuli eduskuntaan syyskuussa 2014, Raatikainen heinäkuussa 2014 ja Sumuvuori tammikuussa 2015).

Eniten poissaoloja täysistunnoista on vaalikaudella ollut järjestyksessä kansanedustajilla Jani Toivola (vihr.), Pekka Haavisto (vihr.), Ulla-Maj Wideroos (r.), Mikael Jungner (sd.), Osmo Soininvaara (vihr.), Marjo Matikainen-Kallström (kok.), Olli Immonen (ps.), Pentti Oinonen (ps.), Sampsa Kataja (kok.) ja Harri Jaskari (kok.).

Jani Toivolan kärkisijoitukseen 123 poissaololla vaikuttaa hänen vanhempainvapaansa 30.11.2013-31.8.2014, jonka ajan poissaolot tulivat lomakkeen täyttämättä jättämisen vuoksi kirjatuiksi ”muihin poissaoloihin”. Verkkouutisten laskelmien mukaan hän oli tuona aikana poissa 82 täysistunnosta, eikä sijoittuisi kymmenen kärkeen, jos noita poissaoloja ei huomioitaisi.

Pekka Haaviston mukaan hänen poissaolonsa liittyvät muun muassa toimimiseen ulkoministerin erityisedustajana Afrikassa. Menot näkyvät poissaoloina, koska kyse ei ollut eduskunnan vaan ulkoministeriön matkoista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)