Verkkouutiset

Kokoomusopiskelijat: Ilman vahvaa tiedeyhteisöä ja korkeaa osaamista ei ole toivoa

Tiede, tutkimus ja korkea koulutustaso ovat sivistysyhteiskunnan kulmakiviä. Niiden aseman horjuttaminen on teko liberaalia maailmanjärjestystä ja inhimillistä kehitystä vastaan, sanoo Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Marianna Kupias.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hän toteaa, että nykyisin tieteen ja tutkimuksen asema ei kuitenkaan ole itsestään selvä.

– Tieteen ja tutkimuksen asemaa horjuttavat sekä populistiset liikkeet että kielteiset asenteet tutkimustietoa ja sen pätevyyttä kohtaan. Poliittisen päätöksenteon onkin pystyttävä vastustamaan tätä haitallista kehitystä, Marianna Kupias sanoo.

Kokoomusopiskelijat vaatii, että hallitus pääomittaa kehysriihessä yliopistoja vähintään niillä puhutuilla sadoilla miljoonilla. Pääomitus on kytkettävä korkeakoulukentän rakenteellisiin uudistuksiin.

– Pääomitus tukisi lisäksi hallitusohjelmassa asetettuja tavoitteita, sekä tieteen ja tutkimuksen asemaa yhteiskunnassamme. Pääomittaminen vahvistaisi myös korkeakoulujen taloudellista autonomiaa ja strategista kehittämistä, toteaa Kupias.

Kokoomusopiskelijat vaatii, että kaikki hallituspuolueet sitoutuvat sivistyksen, tieteen ja tutkimuksen puolustamiseen yhteiskunnassamme.

– Pääomitus on tässä tilanteessa välttämätön teko korkeakoulujen ja tiedeyhteisön eteen. Ilman vahvaa tiedeyhteisöä ja korkeaa osaamista maailmalla ei ole toivoa.

Kokoomuksen opiskelijaliitto Tuhatkunta osallistui kansainväliselle March for Science -tiedemarssille lauantaina. Marssi lähti liikkeelle Helsingin kansalaistorilta ja siinä oli mukana satoja tieteen puolesta marssijoita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)