Verkkouutiset

Petokset ja raiskaukset kasvussa – alkuvuosi ei lupaa hyvää

Tammi-maaliskuussa petoksia tuli ilmi 6 600, mikä on 14 prosenttia edellisvuotta enemmän. 2000-luvulla petoksia on ollut tammi-maaliskuussa keskimäärin 4 000.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maksuvälinepetoksia tuli tammi-maaliskuun aikana ilmi Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan 1 800, mikä oli 11 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Raiskauksia ilmoitettiin tammi-maaliskuussa 250, kun vastaava luku vuotta aiemmin oli 210. Raiskauksia on edellisen kymmenen vuoden aikana ollut tammi-maaliskuussa keskimäärin 175. Lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä tuli tietoon 360, mikä on 2 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna.

Tilastokeskuksen mukaan poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen tietoon tuli tammi-maaliskuussa kaikkiaan 93 900 rikosta, mikä oli 3,9 prosenttia enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin.

Omaisuusrikoksia ilmeni 54 000, mikä oli 12,4 prosenttia vuodentakaista enemmän. Henkeen ja terveyteen kohdistuneita rikoksia tuli tietoon 8 100, mikä oli 7,7 prosenttia vähemmän kuin edellisvuoden vastaavana ajankohtana.

Lisäksi kirjattiin 95 000 liikenneturvallisuuden vaarantamista ja liikennerikkomusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)