HS: siviilipukuiset miehet sulloivat suomalaistoimittajan autoon Tšetšeniassa

Toimittajat sullottiin mustaan Ladaan vastusteluista huolimatta.

Suomalainen toimittaja Iida Tikka otettiin kiinni perjantaina työmatkalla Tšetšenian pääkaupungissa Groznyissa yhdessä venäläisen kuvaajan ja toimittajan kanssa, kertoo Helsingin Sanomat.

Suomen tietotoimistolle ja MTV:lle työskentelevä Moskovan-kirjeenvaihtaja Tikka ja vapaa valokuvaaja Konstantin Solomatin ja Kavpolit-uutissivuston toimittaja Olga Pavlova otettiin kiinni perjantaina iltapäivällä, kun he olivat Tšetšenian virallisen ihmisoikeusvaltuutetun toimistossa Groznyissa.

Paikallisen lähteen mukaan toimistoon tuli joukko siviilipukuisia miehiä, jotka vaativat journalistikolmikkoa mukaansa. Miehet eivät HS:n mukaan esittäneet henkilöllisyystodistuksiaan tai virkamerkkejään. Lopulta toimittajat sullottiin mustaan Ladaan vastusteluista huolimatta

Kolmikko vapautettiin perjantaina. Tikka palasi Moskovaan lauantaina iltapäivällä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.