Verkkouutiset

Kuntien toimintakulut kasvoivat tammi-syyskuussa

Kuntien toimintakulut kasvoivat tammi-syyskuussa 3,7 prosenttia ja toimintatuotot 3,3 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tilastokeskuksen mukaan kuntien toimintakulut kasvoivat tammi-syyskuussa 3,7 prosenttia ja toimintatuotot 3,3 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Käyttötalouden suurin kuluerä, palveluiden ostot kasvoivat 5,1 prosenttia.

Henkilöstökuluissa nousua oli 1,7 prosenttia ja avustuskuluissa 7,6 prosenttia. Aine-, tarvike- ja tavarakulut kasvoivat 0,8 prosenttia.

Käyttötalouden myyntituotot puolestaan kasvoivat 3,8 prosenttia.

Kuntien verotuloista ja valtionosuuksista koostuva verorahoitus kasvoi 4,1 prosenttia.

Kuntayhtymien toimintakuluissa puolestaan oli kasvua 0,5 prosenttia ja toimintatuotoissa 0,3 prosenttia viime vuodesta.

Kuntien paikallishallintosektoriin kuuluvien liikelaitosten liikevaihto pieneni 3,2 prosenttia. Kuntayhtymien paikallishallintosektoriin kuuluvien liikelaitosten liikevaihto väheni 0,9 prosenttia.

Investoinnit vähenivät

Kunnat ilman liikelaitoksia käyttivät investointeihin 1,7 miljardia euroa, joka oli 3,9 prosenttia vähemmän vuodentakaiseen tilanteeseen verrattuna.

Yhteenlaskettu lainakanta ilman liikelaitoksia oli kolmannen neljänneksen lopussa 14,3 miljardia euroa. Vähennystä edellisen neljänneksen päättymisestä oli 0,9 prosenttia.

Kuntayhtymien yhteenlaskettu lainakanta ilman liikelaitoksia oli 2,8 miljardia euroa kolmannen neljänneksen lopussa. Vähennystä edelliseen neljännekseen oli 0,3 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)