Verkkouutiset

Arvoja tivattiin – ministeri yllätti vastauksellaan kuulijat

Maatalous- ja ympäristöministeri tuntee lintulajien latinankieliset nimet.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan keskustelussa Helsingin Malmin lentokenttää koskevasta kansalaisaloitteesta kokoomuksen Timo Heinonen totesi toivovansa, että maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) avaisi asiaan liittyviä ympäristöarvoja.

Heinonen sanoi, että kentän alueen silmällä pidettäviin lintulajeihin kuuluvat ruisrääkkä, pensastasku, pensaskerttu ja pikkulepinkäinen.

Päästyään vastaamaan Kimmo Tiilikainen antoi palaa ällistyttäen eduskuntaa aika lailla.

– Esimerkiksi mainitsitte sen, että alueella esiintyy pikkulepinkäinen, Lanius collurio, ja pensastasku, Saxicola rubetra, molemmat ovat tällaisten avointen, niittymäisten alueitten pesimälajeja, reunapensaikossa viihtyvät, Kimmo Tiilikainen aloitti.

– Ne ovat myös pitkänmatkanmuuttajia, eli ilmastonmuutoksen myötä niitten maailmanlaajuinen kanta on vaarantumassa, ja sen takia näistä pesimäpaikoista täytyy pitää huolta.

– Mainitsitte myös ruisrääkän, Crex crex. Sen lisäksi näillä niittymäisillä alueilla muistaakseni on viiriäisistä, Coturnix coturnix, havaintoja. Näitten pesinnästä ei kuitenkaan ole täyttä varmuutta.

– Näiden avoimien alueiden lisäksi alueen itäpuolella on myös arvokkaita lehtimetsiä, joissa on kohtuullisen paljon myös lahopuustoa, ja siellä taas tällaisia indikaattorilajeja, jotka kuvastavat näitä luontoarvoja, ovat muun muassa pikkutikka, Dendrocopos minor, ja pikkusieppo, Ficedula parva, jotka vaativat tämänkaltaisia alueita pystyäkseen elämään, ministeri jatkoi.

Hän totesi, ettei valitettavasti ole ”tämän systemaattisempaa analysointia tehnyt tuolla alueella, mutta muistelisin, että ainakin tämänkaltaisia luontoarvoja alueella on”.

Sdp:n Mika Kari totesi puheenvuoroa kuunnellessaan tulleen mieleen, oliko pöntössä Politics populus.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)