Verkkouutiset

Suojatie-sanasta luovutaan kokonaan? ”Mielikuva turvasta johtaa harhaan”

Kansanedustaja jättää lakialoitteen suojatien nimen muuttamisesta tienylityspaikaksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) on tekemässä lakialoitetta suojatie-termin muuttamisesta tienylityspaikaksi. Kansanedustaja sanoo saaneensa asiasta yksinkertaisen viestin ja ehdotuksen, jonka vie eteenpäin.

– Suojatien nimi muutettaisiin tienylityspaikaksi. Nykyinen nimi kun antaa hyvin harhaanjohtavan ja epätodellista turvaa antavan mielikuvan. Monessa muussa maassa ja kielessä ei puhutakaan suojatiestä vaan juuri tienylityspaikasta, Timo Heinonen kirjoittaa blogissaan.

– Mutta senkin jälkeen isoin vastuu on meillä aikaisilla – me teemme lopulta sen turvallisen tienylityspaikan.

Timo Heinonen mainostaa Liikenneturvan valtakunnallista Sinä teet suojatien -kampanjaa, joka haastaa jokaisen tielläliikkujan pohtimaan, kuinka voisi parantaa suojatieliikenteen turvallisuutta omalta osaltamme.

– Yksikin onnettomuus suojateillä on liikaa ja anteeksiantamatonta ja siksi nyt on syytä valppauteen ja uuteen asenteeseen, hän toteaa.

– Julkisuudessa on myös esitetty suojateiden määrän vähentämistä. Ajatus kuulostaa alkuun hullulta, mutta ideaa kannattaa pohtia. Tällöin jalankulkijat varoisivat enemmän ylittäessään tietä kohdasta, jossa ei ole suojateitä ja toisaalta autoilijat oppisivat kunnioittamaan suojateitä, jos niitä olisi vähemmän.

– Suojatiehen ei nimittäin tänä päivänä kannata eikä voi luottaa eikä ne useinkaan ole nimensä veroisia. Suojateiden kun tulisi olla nimensä mukaan turvallisia paikkoja tien ylittämiseen, Heinonen pahoittelee.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)