Verkkouutiset

Kokoomuksen Timo Heinonen vaatii kehysriiheltä toimia Suomen turvallisuuden parantamiseksi

Kansanedustajan mukaan Suomen turvallisuustilanne on muuttunut niin nopeasti, että siihen ei voida olla reagoimatta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja ja puolustusvaliokunnan jäsen Timo Heinonen haluaa lisäpanostuksia Suomen sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden varmistamiseksi. Heinosen mukaan tämä vaatii lisäresursseja niin poliisille kuin puolustusvoimillekin mutta myös toimivaltuuksien ja lainsäädännön ajanmukaistamista.

– Turvallisuustilanne on muuttunut nopeasti ja myös meitä mahdollisesti uhkaavat uhatkin monipuolistuneet. Viranomaisilla täytyy olla niin kykyä kuin keinojakin tehdä työnsä hyvin, Heinonen sanoo tiedotteessaan.

Hän haluaa saada mahdollisimman nopeasti kuntoon valmistelussa olevat tiedustelulainsäädännöt, mutta myös päätöksenteon varmistaminen kiireellisimmissäkin tilanteissa pitää saada aukottomaksi. Heinonen esittää vaatimuksia hallituksen maanantaina alkavalle kehysriihelle:

– Lisäksi tarvitsemme lisäpanostuksia puolustusvoimille muun muassa nopeammin reagoivien joukkojen toiminnan varmistamiseksi. Poliisi tarvitsee minusta lisää ihan tekeviä käsiä ja näkeviä silmiäkin.

Heinosen mukaan turvallisuustilanne on muuttunut niin nopeasti ja yllättävästikin, että siihen ei voida olla reagoimatta.

– Pitää muistaa, että sisäinen ja ulkoinen turvallisuus nivoutuvat nykyisin hyvinkin päällekkäin. Tämän kokonaisuuden toimivuus varmistetaan vain sillä, että resurssit on kunnossa puolustusvoimilla ja poliisilla, mutta myös rajavartiostolla, pelastustoimella ja myös tullillakin, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)