Verkkouutiset

Kokoomuksen Timo Heinonen koventaisi selvästi väkivalta- ja seksuaalirikosten tuomioita

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) vaatii oikeusministeriöltä nopeita ja määrätietoisia toimenpiteitä väkivalta- ja seksuaalirikoksista annettavien tuomioiden koventamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hän toteaa, että tiukennuksille on selkeä tuki kansalta, mikä selviää tuoreesta kansalaisten oikeustajua selvittäneestä tutkimuksesta.

– Enää ei ole mitään syytä viivästyttää tai mennä erilaisten selvitysten taakse. Järjestelmämme uskottavuuden ja arvostuksen varmistamiseksi on tärkeää, että tuomiot ovat yleisen oikeustajun mukaisia. Seksuaali- ja väkivaltarikoksissa on selkeä tarve tiukentaa tuomioita, sanoo Timo Heinonen.

Heinonen on aiemmin tehnyt eduskunnassa lakialoitteet muun muassa siitä, että lasten seksuaalisten hyväksikäyttöjen niin sanotuista vanhenemisajoista luovuttaisiin, ja tekijät voitaisiin saada näin vastuuseen teoistaan.

Toisekseen Heinonen on esittänyt ensikertalaisuusmääritelmien tiukentamista niin, että esimerkiksi väkivaltarikoksissa ei ensikertalaisuuskevennyksiä voisi tuomioihin tulla kuin yhden kerran.

– Nämä ovat sellaisia asioita, joissa oikeusministeri Antti Häkkäsen (kok.) täytyy laittaa nyt ministeriön väki toimiin. Lisäksi voisi mainita myös vapautuvien vankien vaarallisuusarviot. Niistä tulisi tehdä sitovia, eli estää ammattilaisten vaarallisiksi arvioitujen vankien vapautuminen, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)