Verkkouutiset

”Tessejä alempaa palkkaa korvataan työttömyydellä”

Suomen Yrittäjien työmarkkinajohtaja Janne Makkulan mukaan vähän tuottavilta ihmisiltä viedään oikeus ansaita tuottavuuttaan vastaavaa korvausta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Ihmiset haluavat, että heillä on mahdollisuus mennä töihin silloinkin, kun heidän työpanoksensa arvo ei kohtaa työehtosopimusten vähimmäispalkkojen tasoa, Janne Makkula toteaa Suomen Yrittäjien kotisivuilla julkaistussa jutussa.

Makkula kommentoi Helsingin Sanomien gallupia. Sen mukaan 61 prosenttia suomalaisista katsoo, että maahanmuuttajien, ikäihmisten, nuorten tai vähän koulutettujen pitäisi ainakin jossain tilanteissa voida mennä töihin työehtosopimuksia heikommalla palkalla, jos he itse haluavat.

Makkula teroittaa, että kenellekään ei tietenkään pidä maksaa muita huonompaa korvausta sillä perusteella, että on nuori, ikäihminen tai maahanmuuttaja, vaan kyse on aina siitä mikä on kyseisen henkilön työpanoksen arvo työnantajalle.

– Suomalaiset oivaltavat, että tessejä alempaa palkkaa korvataan nyt työttömyydellä ja vähän tuottavilta ihmisiltä viedään oikeus ansaita tuottavuuttaan vastaava määrä. Samalla koko yhteiskunta maksaa hintaa työttömyydestä ja sen aiheuttamasta syrjäytymistä, Makkula sanoo.

Makkulan mukaan reaalipalkat syntyvät tuotannosta, ”eivät työehtosopimusten määräyksistä”.

Hänen mielestään on välttämätöntä, että joustavuutta työmarkkinoilla lisätään. Makkulan mukaan nykymalli ruokkii työttömyyttä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)