Verkkouutiset

Terveydenhoitajaliitto huolissaan kasvavasta rokotevastaisuudesta

Rokotevastaisuus on kansanterveyden kannalta hyvin vakava asia, toteaa Suomen Terveydenhoitajaliitto.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Terveydenhoitajaliitto jakaa perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon (kesk.) huolen rokotevastaisuuden leviämisestä Suomessa.

Terveydenhoitajaliitto toteaa, että kaikkiin faktatieto ei vain kerta kaikkiaan pure. Niin Suomessa kuin monissa muissakin maissa on kasvava määrä vanhempia, jotka epäröivät rokotusten ottamista ja kokevat ne turvattomiksi ja tarpeettomiksi. Tauteja ei myöskään pidetä ongelmana, koska vanhemmat eivät ole nähneet lähipiirissä tai itse kokeneet vakavia tartuntatauteja.

Epidemiat eivät ole päässeet leviämään muiden hyvän rokotesuojan ansiosta, mutta niiden vaara on kuitenkin olemassa, mikäli osa väestöstä ryhtyy vastuuttomasti vastustamaan rokotuksia eikä riittävää laumaimmuniteettia saavuteta. Muun muassa tuhkarokkoa vastaan annettavan MPR-rokotteen rokotuskattavuuden pitäisi olla 95 prosenttia, jotta laumasuoja toimisi.

– Rokotevastaisuus on kansanterveyden kannalta hyvin vakava asia ja sitä tulee tutkia tarkemmin, jotta voidaan kehittää vaikuttavampia keinoja kansalaisiin vaikuttamiseksi, sanoo Terveydenhoitajaliiton puheenjohtaja Leila Lehtomäki.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)