Verkkouutiset

Suomen Terveydenhoitajaliitto: Terveydenhuollon kustannukset kuriin ennaltaehkäisevällä työllä

Terveydenhuollon kustannuksia ei voida vähentää, ellei samalla panosteta ennaltaehkäiseviin palveluihin, toteaa Terveydenhoitajaliiton puheenjohtaja Leila Lehtomäki.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Terveydenhoitajaliiton mukaan aikuisväestön ja ikäihmisten palveluissa tulee panostaa nykyistä enemmän kansansairauksien ehkäisyyn, terveyden edistämiseen ja toimintakyvyn ylläpitämiseen. Uudistusten ja taloudellisen laman keskellä tämän työn riittävästä resursoinnista on pidettävä kiinni.

Lehtomäki huomauttaa, että terveydenhoitajien määrä on vähentynyt vuodesta 2011, vaikka hallitusohjelmassa ja valtakunnan tason strategioissa korostetaan ennaltaehkäisyä.

Kansalaisten omahoidon sekä digitaalisten palveluiden osuus tulee kasvamaan tulevaisuudessa. Digipalvelut eivät kuitenkaan voi korvata ammattilaisten työtä. Aina on myös niitä, jotka eivät kykene digitaalisia palveluja hyödyntämään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)