Verkkouutiset

PS:n Sampo Terho tyrmää puheet ruotsin yo-kokeesta: Luovutaan mieluummin virkamiesruotsista

Perussuomalaisten ryhmäjohtajan mukaan ruotsin yo-kokeen pakollisuuden palauttamisesta ei ole sovittu hallitusohjelmassa tai muuten.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho sanoo Facebook-päivityksessään, että nykyhallitus ei aio palauttaa pakolliseksi ruotsin ylioppilaskoetta. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on väläyttänyt, että ruotsin kielen yo-kokeen palauttamisesta pakolliseksi voitaisiin keskustella.

Pääministeri kertoo olevansa huolissaan virkamiesruotsin heikentyvästä tasosta, mihin yhtenä ratkaisuna hän näkee ylioppilasruotsin pakollisuuden palauttamisen.

Sampo Terho sanoo, että ajankohtaisempana kielikeskustelun aiheena hän pitää korkeakoulujen pakollisesta virkamiesruotsista luopumista.

”En tarkalleen tiedä millaista keskustelua pääministeri peräänkuuluttaa, ehkä yleistä kansalaiskeskustelua. Selvennyksenä haluan kuitenkin todeta, että tämä hallitus ei palauta ruotsin yo-kokeiden pakollisuutta, eikä sellaista ole sovittu hallitusohjelmassa tai muuten. Kaikki ylioppilaat eivät tähtää töihin julkissektorille, joten pakollisuudelle ei ole järkiperusteita sen enempää korkeakouluissa kuin yo-kokeissakaan”, Terho kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)