Verkkouutiset

Sampo Terho: Pakolaiskiintiön nostosta voi keskustella, kun maahanmuuton kulut on saatu hallitaan

Eurooppaministerin mukaan turvapaikkahakemukset pitäisi käsitellä EU-alueen ulkopuolella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sininen Tulevaisuus -yhdistys ei kannata nykytilanteessa pakolaiskiintiön nostamista.

– Pakolaiskiintiön maltillisesta nostamisesta voidaan keskustella sitten, kun maahanmuuttojärjestelmän kustannukset on saatu paremmin hallintaan, Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (s.) sanoo tiedotteessa.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi tänään olevansa valmis nostamaan Suomen pakolaiskiintiön väliaikaisesti jopa 2 000 pakolaiseen. Nykyisin Suomeen otetaan 750 kiintiöpakolaista vuodessa.

– On maahanmuuttojärjestelmän kestävyyden kannalta keskeistä, että turvapaikkahakemukset aletaan käsitellä jo EU-alueen ulkopuolella. Tämän tavoitteen pitäisi mielestäni olla yksi Suomen EU-politiikan kärjistä tällä hetkellä, Terho katsoo.

Hakemusten käsittely Euroopan ulkopuolella olisi sinisten mielestä järkevää ja vapauttaisi myös resursseja kriisien uhrien tehokkaampaan auttamiseen.

– Turvapaikkahakemusten käsittely Euroopan ulkopuolella ratkaisisi monia ongelmia, kuten parantaisi vastaanottajamaiden turvallisuutta ja vähentäisi kustannuksia. Nyt perusteettomatkin turvapaikanhakijat odottavat Euroopassa päätöksiään veronmaksajan kustannuksella, ja monet katoavat jäljettömiin kielteisen päätöksen saatuaan, Terho toteaa.

Hänen mukaansa turvapaikkahakemusten käsittely Euroopan ulkopuolella tulisi vastaanottaville yhteiskunnille edullisemmaksi, jolloin resursseja voitaisiin uudelleenkohdentaa esimerkiksi lähtöalueiden humanitaarisiin tarpeisiin.

– Tämä olisi suuressa kuvassa paljon suurempi apu kuin pakolaiskiintiön nostaminen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)