Verkkouutiset

Raja-alueille tavoitellaan piristettä Suomen ja Venäjän yhteistyöllä

Hallitus antoi eduskunnalle torstaina esityksen laiksi ulkorajat ylittävästä yhteistyöstä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tavoitteena on koota yhteen lakiin EU:n ulkorajalla tapahtuvan yhteistyön toteuttamisen edellyttämät säännökset. Lakiin ehdotetaan otettavaksi säännökset EU-rahoituksella osarahoitettavien ulkorajayhteistyöohjelmien valmistelusta ja toimeenpanosta.

Lisäksi ehdotukseen sisältyy säännökset ohjelmien toteuttamiseksi käytettävän rahoituksen myöntämisestä, hallinnoinnista, valvonnasta ja tarkastuksesta.

Suomi osallistuu EU:n rakennerahastojen ohjelmakaudella 2014–2020 kolmeen ulkorajayhteistyöohjelmaan. Ohjelmat ovat Kolarctic, Karelia ja Kaakkois-Suomi–Venäjä. Karelia ja Kaakkois-Suomi–Venäjä ovat Suomen ja Venäjän välisiä ohjelmia, Kolarctic-ohjelmaan osallistuvat lisäksi Ruotsi ja Norja.

– Kaikilla kolmella toimintaohjelmalla tavoitellaan myönteisiä vaikutuksia alueiden elinkeinotoimintaan ja työllisyyteen, sanoo työ- ja elinkeinoministeriö.

Rajat ylittävän yhteistyön päätavoitteet ovat taloudellisen ja sosiaalisen kehityksen tukeminen raja-alueilla sekä ihmisten, tavaroiden ja pääoman liikkuvuuden turvaaminen ja edistäminen.

Ohjelmien yhteenlaskettu EU-rahoitus on ohjelmakauden alkuvaiheessa noin 82 miljoonaa euroa, mutta se voi nousta ohjelmakauden puolivälissä noin 138 miljoonaan euroon. Lisäksi ohjelmiin osallistuvat maat osoittavat ohjelmille EU-rahoitusta vastaavan määrän kansallista vastinrahoitusta.

Lain on tarkoitus tulla voimaan mahdollisimman pian.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)