Verkkouutiset

Teknologiateollisuudelta 11 miljoonan euron lahjoitus yliopistoille

Teknologiateollisuus tukee lahjoituksellaan yliopistojen työtä Suomen uudistumisen ja tulevaisuutemme eteen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lahjoituksella kannustetaan yliopistoja kehittämään rohkeasti strategista osaamistaan.

Yhdentoista miljoonan euron lahjoituksesta Aalto-yliopisto saa viisi miljoonaa euroa, Tampereen teknillinen yliopisto kolme miljoonaa euroa ja Oulun yliopisto sekä Lappeenrannan teknillinen yliopisto molemmat 1,5 miljoonaa euroa.

– Tämä on suomalaiselta teknologiateollisuudelta todella merkittävä panostus. Osaaminen on tärkein pääomamme. Haluamme toimia pitkäjänteisenä kumppanina suomalaisille yliopistoille, toimitusjohtaja Jorma Turunen sanoo.

– Toivomme, että esimerkkimme kannustaa myös muita osallistumaan yliopistojen varainhankintaan ja tätä kautta edistämään koulutuksen laadun ja tutkimuksen tason nostoa. Lahjoituksella haluamme tukea erityisesti yliopistojen profiloitumista, erikoistumista ja keskinäistä yhteistyötä, Turunen jatkaa.

Teknologiateollisuus ry, Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö ja teknologiayritykset osallistuivat jo viisi vuotta sitten noin 140 miljoonan euron lahjoituksella kahden säätiöyliopiston – Aalto-yliopiston ja TTY:n – perustusvaiheen pääomittamiseen.

– Odotamme, että valtio pitää kiinni omasta sitoumuksestaan pääomittaa yliopistoja vastineeksi yksityisistä lahjoituksista, Turunen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)