Verkkouutiset

Tehy muistuttaa työnantajia henkilöstön riittävästä määrästä vanhustenhoidossa

Henkilöstön ilmoitukset vanhustenhuollon puutteista on Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehyn mielestä otettava vakavasti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valviran tuoreen kyselyn mukaan 93 prosenttia sosiaalihuollon ympärivuorokautisten yksiköiden työntekijöistä on havainnut vanhusten kaltoinkohtelua.

Tehy pitää ongelmaa erittäin vakavana ja muistuttaa työnantajia riittävästä henkilöstön määrästä ja osaamisesta.

– Meillekin kantautuu jatkuvasti viestiä, että pääasiassa säästösyistä ikäihmisten palveluissa pyritään toimimaan yhä pienemmällä henkilöstön määrällä. Hoitajilla tulee olla mahdollisuus tehdä työnsä hyvin. Kiire ja kuormittavat olosuhteet vaikeuttavat tätä, toteaa Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo järjestön tiedotteessa.

Hänen mukaansa työnantajan on varmistettava puitteet laadukkaan ja turvallisen vanhustenhoidon toteuttamiseksi. Myös maan hallituksen on otettava selvityksen viesti vakavasti.

Tehy korostaa lisäksi, että työnantajien on otettava todesta henkilöstön ilmoitukset hoidossa ilmenevistä puutteista tai liian vähäisestä henkilöstömäärästä.

Lue myös:

Kysely valottaa vanhusten kaltoinkohtelun laajuutta

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)